The Designer's Guide Community
Forum
Welcome, Guest. Please Login or Register. Please follow the Forum guidelines.
Aug 22nd, 2019, 7:31am
Pages: 1
Send Topic Print
Transition filter issue in VAMS model (Read 2640 times)
Gp
Community Member
***
Offline



Posts: 35

Transition filter issue in VAMS model
May 09th, 2017, 3:23am
 
Hi All,

I am facing the following issue with transition filter.
I give the input  V(out)<+ transition (in,20n,5n,3n). In this case, time delay=20n, rise time=5n & fall time=3n. In that case TON=10n.

Now my output generating the following way:
time delay=20n, rise time=5n & fall time=3n. But TON=8n. It's vary with different value of fall time. So, I think it should be same (10n).

So, is it my right way or not? if not, then what is the right concept?

Thanks.

Back to top
 
 
View Profile   IP Logged
Ken Kundert
Global Moderator
*****
Offline



Posts: 2211
Silicon Valley
Re: Transition filter issue in VAMS model
Reply #1 - May 9th, 2017, 1:43pm
 
Seems to be a lot of missing information in this question. For example, what is TON?

Perhaps you can think about your question from the perspective of somebody that is not familiar with what you are working on, and then fill in the missing details.

-Ken
Back to top
 
 
View Profile WWW   IP Logged
Gp
Community Member
***
Offline



Posts: 35

Re: Transition filter issue in VAMS model
Reply #2 - May 9th, 2017, 8:42pm
 
Hi Ken,

Here TON is ON time. I think,
Pulse width=Rise time+fall time+TON. Is it true?
Back to top
 
 
View Profile   IP Logged
Ken Kundert
Global Moderator
*****
Offline



Posts: 2211
Silicon Valley
Re: Transition filter issue in VAMS model
Reply #3 - May 9th, 2017, 10:54pm
 
I'd like to help you, but you are giving me nothing to work with. You say it is the on time, but what is turning on?

It might be more helpful if you gave us some waveforms. For example, what is the input, what is the output, how is the output not meeting your expectations.

-Ken
Back to top
 
 
View Profile WWW   IP Logged
Gp
Community Member
***
Offline



Posts: 35

Re: Transition filter issue in VAMS model
Reply #4 - May 9th, 2017, 11:33pm
 

Hi Ken,
Here is the VAMS code and also attached waveform of 5ns ON time. My issue is, ON time of input is 10ns and output is 5ns. SO, why changes this time.

All other parameter rise time and fall time are met expectation.  

`timescale 1ns/1ps
`include "disciplines.vams"
`include "constants.vams"


module transition_1(out,in);

 input in;
 output out;
 wreal in;
 electrical out;
 real Vin;


 analog begin
    V(out)<+ transition (in,20n,5n,3n);
 end


endmodule
Back to top
 

5ns_on_time.JPG
View Profile   IP Logged
Ken Kundert
Global Moderator
*****
Offline



Posts: 2211
Silicon Valley
Re: Transition filter issue in VAMS model
Reply #5 - May 10th, 2017, 9:40am
 
Okay, that I can answer.

The transitions in the output begin 20ns after the corresponding transitions in the input.

The fact that the output only sits at its high value for 5ns where as the input is high for 10ns is due to the 5ns rise time.

You are using an unusual definition of TON. In real circuits the output would approach its equilibrium point slowly and so you would generally define TON using a threshold, perhaps the 50% point. If you did that you would get something closer to 10ns. It still would not be exactly 10ns because of the asymmetry in the rise and fall times.

-Ken
Back to top
 
 
View Profile WWW   IP Logged
Gp
Community Member
***
Offline



Posts: 35

Re: Transition filter issue in VAMS model
Reply #6 - May 11th, 2017, 1:45am
 
Thank you very much.
Back to top
 
 
View Profile   IP Logged
Pages: 1
Send Topic Print
Copyright 2002-2019 Designer’s Guide Consulting, Inc. Designer’s Guide® is a registered trademark of Designer’s Guide Consulting, Inc. All rights reserved. Send comments or questions to editor@designers-guide.org. Consider submitting a paper or model.